Ήρθε η ώρα για την σύνταξή σου; Μάθε πως θα την πάρεις!

Καλέστε μας στα 2160 704 470 | 6981 004 888 ή συμπληρώστε τη φόρμα και θα σας καλέσουμε.

Όπως είναι γνωστό, ο αποκαλούμενος «νόμος Κατρούγκαλου» εισήγαγε μια ριζική μεταρρύθμιση του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος, όχι απαραιτήτως προς το καλύτερο. Είναι γεγονός ότι οι συνταξιοδοτικές παροχές, οι οποίες είχαν ήδη συρρικνωθεί από την επταετία των μνημονιακών νόμων [2009 – 2016], υπέστησαν καθίζηση με την ψήφιση του «νόμου Κατρούγκαλου». Ο ανταποδοτικός χαρακτήρας των συντάξεων καταβαραθρώθηκε.

Η βασική αρχή της εγγύτητας των συνταξιοδοτικών παροχών με τις αποδοχές ενεργείας, μετατράπηκε σε κενό γράμμα. Ο θεσμός της πιλοτικής δίκης, ο οποίος θεσμοθέτησε ουσιαστικά, το Συνταγματικό Δικαστήριο εκ πλαγίου, παρέκαμψε και παραμέρισε τον διάχυτο έλεγχο τής συνταγματικότητας τών Δικαστηρίων ουσίας και έκρινε συνταγματικές τις βασικές περικοπές στο σύνολό τους. Λειτούργησε δε, οριζοντίως, στερώντας και από τους χαμηλοσυνταξιούχους, αναγκαία εισοδήματα, απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας συνετέλεσε στην συρρίκνωση των εισοδημάτων και, κατ’αποτέλεσμα, στην εξαθλίωση μιας κατηγορίας συνταξιούχων με χαμηλό εισόδημα. Τις δυσμενείς συνέπειες τής συρρίκνωσης των εισοδημάτων τους, τις αντιλαμβάνονται πολύ καλά, πλέον, οι συνταξιούχοι, μετά την κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα, από το κλείσιμο των αγορών, λόγω του COVID-19, που προξένησε αλυσιδωτές αυξήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά. Στις αυξήσεις αυτές, ήρθε να προστεθεί και ο πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, ο οποίος συνετέλεσε σε περαιτέρω αύξηση των ειδών πρώτης ανάγκης.

Μετά το «νόμο Κατρούγκαλου», ακολούθησαν τροποποιήσεις επί τροποποιήσεων και αλλαγές επί αλλαγών.

Η δαιδαλώδης νομοθεσία της ασφαλιστικής «μεταρρύθμισης», πέραν της ανασφάλειας δικαίου, την οποία έχει προξενήσει, εξαιτίας των συνεχών τροποποιήσεων, έχει δημιουργήσει και σωρεία λαθών από τον ΕΦΚΑ.

Η δικηγορική εταιρεία Εύνομος αντιμετωπίζει καθημερινά πολλές υποθέσεις συνταξιούχων, οι οποίοι παραλαμβάνουν τις αποφάσεις συνταξιοδότησης με αρκετά λάθη, ως προς τον υπολογισμό τους.

Καλέστε μας στα 2160 704 470 | 6981 004 888, ή συμπληρώστε τη φόρμα και θα σας καλέσουμε.

Προτείνονται μερικές χρηστικές συμβουλές για όσους προτίθενται να υποβάλλουν αίτηση για συνταξιοδότηση:

ΒΗΜΑ 1Ο : ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

Οι εξειδικευμένοι δικηγόροι της εταιρείας αναλαμβάνουν την πλήρη μελέτη τού εργασιακού βίου τού ασφαλισμένου και γνωμοδοτούν εγγράφως για τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

ΒΗΜΑ 2Ο : ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

Η εταιρεία Εύνομος αναλαμβάνει την υποβολή αιτήσεως συνταξιοδότησης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

ΒΗΜΑ 3Ο : ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Συνήθως υφίσταται μια τρίμηνη (3 μήνες) προθεσμία, που αρχίζει να υπολογίζεται από την ημερομηνία, κατά την οποία ο συνταξιούχος λαμβάνει την απόφαση συνταξιοδότησης στα χέρια του. Μέσα σε αυτή την προθεσμία, πρέπει να υποβληθεί ένσταση στην αρμόδια Διοικητική Επιτροπή.

ΒΗΜΑ 4Ο : ΕΑΝ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ Η ΕΝΣΤΑΣΗ, ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ, Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ

Τα παραπάνω στάδια είναι υποχρεωτικά για να μην οριστικοποιηθεί η σύνταξη και γίνει απρόσβλητη η απόφαση συνταξιοδότησης.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΓΑ

Επιπλέον, η εταιρεία Εύνομος αναλαμβάνει την μελέτη των περιπτώσεων συντάξεως χηρείας ασφαλισμένων τού ΟΓΑ, στις οποίες υπάρχουν πολλές παγίδες και οι συνταξιούχοι πρέπει προηγουμένως να ελέγχουν εάν είναι προς το συμφέρον τους να υποβάλλουν αίτηση για χορήγηση συντάξεως χηρείας, ή υφίσταται ο κίνδυνος να υποστούν μείωση στην δική τους σύνταξη.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην δικηγορική Εταιρεία «Εύνομος», Πλατεία Καρύτση 10, Αθήνα ή Καλέστε μας στα 2160 704 470 | 6981 004 888.