ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Μην αφήνετε την ακίνητη περιουσία σας στην τύχη της!

Η συμβουλή μας είναι να μεριμνήσετε προκαταβολικά

Καλέστε μας στα 2160 704 470 | 6981 004 888 ή συμπληρώστε τη φόρμα και θα σας καλέσουμε.

Το κληρονομικό δίκαιο αποτελεί τον κλάδο του αστικού δικαίου, που περιλαμβάνει τους κανόνες, οι οποίοι ρυθμίζουν τις μετά θάνατον περιουσιακές σχέσεις. Ο νόμος ρυθμίζει τις περιουσιακές σχέσεις των στενότερων συγγενών, των κληρονόμων, μετά τον θάνατο του κληρονομούμενου.

Η ρύθμιση των περιουσιακών σχέσεων από το νόμο είναι πολύ σημαντική, επειδή συχνά ξεσπούν έριδες μεταξύ των συγγενών του κληρονομουμένου. Η Εύνομος Δικηγορική Εταιρεία μπορεί να σας βοηθήσει για να επιλύσετε προκαταβολικά κληρονομικά ζητήματα δικά σας ή των συγγενών σας, είτε να αναλάβει τη δαιδαλώδη διαδικασία της αποδοχής κληρονομιάς και της τακτοποίησης όλων των περιουσιακών στοιχείων που κληρονομούνται, συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζικών λογαριασμών.

Οι περιπτώσεις κληρονομιάς

1

Διαδοχή με διαθήκη

Ο κληρονομούμενος μπορεί να έχει αφήσει διαθήκη, στην οποία να ορίζει ποια περιουσιακά στοιχεία θα περιέλθουν στους συγγενείς του μετά τον θάνατό του.

Πρόκειται για την περίπτωση διαδοχής με διαθήκη. Η διαθήκη μπορεί να είναι είτε δημόσια, δηλαδή να έχει κατατεθεί σε συμβολαιογράφο, είτε χειρόγραφη, γραμμένη με το χέρι του κληρονομούμενου, όταν είναι εν ζωή, είτε μυστική και να έχει ανατεθεί σε συμβολαιογράφο, που θα αναλάβει τη μετά θάνατον δημοσιοποίησή της στους δικαιούχους.

2

Χωρίς διαθήκη: Διαδοχή εξ αδιαθέτου

Σαφώς υπάρχει και η (συχνή) περίπτωση όπου ο κληρονομούμενος δεν έχει αφήσει διαθήκη. Στην περίπτωση αυτή, ο νόμος ορίζει την διαδικασία και τα ποσοστά της κληρονομιαίας περιουσίας, που θα περιέλθουν στους στενότερους συγγενείς του κληρονομούμενου, δηλαδή τους κληρονόμους του. Όταν ομιλούμε για κληρονομική διαδοχή χωρίς διαθήκη, δηλαδή τη λεγόμενη εξ αδιαθέτου διαδοχή, τότε είναι δεδομένο ότι χρειάζεστε νομική βοήθεια από εξειδικευμένους δικηγόρους, οι οποίοι θα ξετυλίξουν το… κουβάρι και θα σας δώσουν τις κατάλληλες νομικές συμβουλές και κατευθύνσεις για να τακτοποιήσετε τις κληρονομικές εκκρεμότητες.

Τα δικαιολογητικά και οι απαραίτητες ενέργειες για τη διεκδίκηση της κληρονομιάς
Στη Δικηγορική Εταιρεία Εύνομος αναλαμβάνουμε υποθέσεις κληρονομικού δικαίου, με ένα απλό ραντεβού στο δικηγορικό μας γραφείο.

Μιλώντας ειδικότερα, μπορούμε να αναλάβουμε τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών για δημοσίευση διαθήκης, αλλά και την έκδοση κληρονομητηρίου, το οποίο αποδεικνύει το κληρονομικό δικαίωμα και χρησιμεύει πρωτίστως για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του κληρονομούμενου.

Αναλαμβάνουμε τη διαδικασία της πράξης αποδοχής κληρονομίας, η οποία αποτελεί τον τίτλο ιδιοκτησίας των κληρονόμων και περιλαμβάνει την μεταβίβαση της ακίνητης περιουσίας σε αυτούς.

Η δήλωση αποδοχής κληρονομίας, όπως λέγεται, συντάσσεται από συμβολαιογράφο και στη συνέχεια, μεταγράφεται στο αρμόδιο κτηματολογικό γραφείο.

Περαιτέρω, η Εύνομος Δικηγορική Εταιρεία αναλαμβάνει την τακτοποίηση των ακινήτων με συνεργαζόμενους πολιτικούς μηχανικούς, εφόσον υφίστανται ζητήματα αυθαιρεσιών, αδιαίρετης περιουσίας και μετέπειτα ζητημάτων διανομής.

Το κληρονομικό δίκαιο απαιτεί σύνθετες ενέργειες και μακροχρόνιες διαδικασίες, γι’ αυτό μάλλον θα πρέπει να κινηθείτε προτού ανακύψουν τα ζητήματα
Ας τονιστεί ότι η Εύνομος Δικηγορική Εταιρεία έχει ήδη χειριστεί με επιτυχία υποθέσεις κληρονομικού δικαίου των Ελλήνων του εξωτερικού, από την αρχή της διαδικασίας μέχρι το τέλος. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, η διαδικασία περιλαμβάνει ακόμη περισσότερα στάδια, ιδίως στα ζητήματα αστικής κατάστασης (ενημέρωσης του Ειδικού Ληξιαρχείου) και άρα, απαιτούνται δικηγόροι με επάρκεια και πείρα στον τομέα, από εκείνους που η Εύνομος Δικηγορική Εταιρεία μπορεί να διαθέσει.

Μην αφήνετε την ακίνητη περιουσία σας στην τύχη της!
Η συμβουλή μας είναι να μεριμνήσετε προκαταβολικά για την τακτοποίησή της, ώστε να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα στο μέλλον, ούτε εσείς, ούτε οι συγγενείς σας. Καλέστε μας στα 2160 704 470 | 6981 004 888 ή Συμπληρώστε τη φόρμα και θα σας καλέσουμε
Μας εμπιστεύονται
Εμπειρία 25+ ετών στις νομικές υποθέσεις

Στο δικηγορικό γραφείο της εταιρείας Εύνομος, η σχέση πελάτη – δικηγόρου βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, η οποία αποτελεί θεμέλιο λίθο για την αρμονική συνεργασία του εντολέα με τον δικηγόρο του. Μπορείτε να μας εμπιστευτείτε κάθε υπόθεση που σας απασχολεί.

Με πείρα 25 ετών, η δικηγορική ομάδα της Εύνομος αναλαμβάνει υποθέσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, επειδή έχει την ευχέρεια να διαθέτει δίκτυο συνεργαζόμενων δικηγόρων σε κάθε γωνιά της Ελλάδος και παράλληλα, έχει βαθιά γνώση υποθέσεων που απασχολούν την ομογένεια εκτός Ελλάδος!