Αναπτύξτε το δικό σας εμπορικό σήμα

Κατοχυρώστε εμπορικό σήμα και ανεβάστε την επιχείρησή σας

Λάβετε αξιόπιστες νομικές συμβουλές σχετικά με τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα εμπορικό σήμα.

Καλέστε μας στα 2160 704 470 | 6981 004 888 ή συμπληρώστε τη φόρμα και θα σας καλέσουμε.
ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ

Τι μπορεί & τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα εμπορικό σήμα

Το εμπορικό σήμα αποτελεί την ταυτότητα μιας επιχείρησης. Βοηθά την επιχείρηση, ανεξαρτήτως τού μεγέθους της, στην οικονομική της ανάπτυξη, στην εξάπλωσή της και στην εύκολη αναγνώρισή της από το καταναλωτικό κοινό.

Αναδεικνύει την επιχείρηση και τα προϊόντα της και αποτελεί το διακριτικό γνώρισμα της επιχείρησης, το οποίο συνδέει κατ’ ουσίαν τον καταναλωτή με την επιχείρηση και τα προϊόντα της. Το εμπορικό σήμα πρέπει να είναι μοναδικό, πρωτότυπο και ιδιαίτερο, για να μπορεί να κατοχυρωθεί.

Το εμπορικό σήμα μπορεί να περιλαμβάνει λέξεις, συμπεριλαμβανομένου τού ονόματος του προσώπου, εικόνες, γράμματα ή αριθμούς, το σχήμα του εμπορεύματος ή της συσκευασίας του, ή οποιονδήποτε συνδυασμό αυτών. Οποιοιδήποτε παράγοντες μπορούν από τη φύση τους να καταστήσουν διακριτά τα εμπορεύματα ή τις υπηρεσίες μιας επιχείρησης από τα αντίστοιχα άλλων επιχειρήσεων, είναι αποδεκτοί για ένα νέο εμπορικό σήμα.

Το εμπορικό σήμα είναι ένα διακριτικό σημείο, ή συνδυασμός σημείων, το οποίο χρησιμοποιείται για να διακρίνει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μιας επιχείρησης, από τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες άλλων επιχειρήσεων.

ΤΥΠΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ

Προστατεύστε την επιχείρησή σας, κατοχυρώνοντας το εμπορικό σήμα σας!

Τα εμπορικά σήματα μπορεί να είναι λεκτικά, με απεικόνιση, συνδυαστικά (δηλαδή λεκτικά μαζί με απεικόνιση) ή και τρισδιάστατα. Για να προστατεύεται κάθε επιχείρηση, απέναντι στους ανταγωνιστές της, παρέχεται από από την ελληνική Πολιτεία, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το δικαίωμα κατοχύρωσης εμπορικού σήματος.

Η κατοχύρωση του εμπορικού σήματος γίνεται στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Εμπορίου. Η κατοχύρωση του εμπορικού σήματος είναι ενέργεια, που θεωρείται ζωτική για την επιχείρηση, εάν θέλει να διατηρήσει την εμπορική της ταυτότητα και να ξεχωρίζει από τις άλλες επιχειρήσεις.

Ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και την δραστηριοποίησή της στην εθνική, ευρωπαϊκή, ή διεθνή αγορά, μπορεί να κατοχυρώσει εθνικό, κοινοτικό, ή διεθνές σήμα, ή και όλα αυτά μαζί. Το εμπορικό σήμα, από την κατοχύρωσή του και έπειτα, παραμένει απρόσβλητο και προστατεύει την φήμη, την επωνυμία και τα προϊόντα της επιχείρησης έναντι κάθε πιθανής προσβολής από ανταγωνιστές.

Οι ελληνικοί και οι ευρωπαϊκοί νόμοι παρέχουν προστασία από τυχόν προσβολή του εμπορικού σήματος, με προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια. Την κατοχύρωση του εμπορικού σας σήματος χειρίζονται δικηγόροι της Δικηγορικής Εταιρείας Εύνομος, εξειδικευμένοι στο εμπορικό δίκαιο και πιο συγκεκριμένα, στο δίκαιο σημάτων, λαμβάνοντας υπόψη τις επιχειρηματικές πρακτικές ανταγωνισμού. Στο ραντεβού οι δικηγόροι θα λάβουν τις αναγκαίες πληροφορίες για να σας συμβουλεύσουν κατάλληλα.

ΔΙΑΚΡΙΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Η κατοχύρωση εμπορικού σήματος βοηθά στον απρόσβλητο χαρακτήρα της επιχείρησης, που είναι πια κατοχυρωμένα διακριτή και αναγνωρίσιμη και η προσφυγή στην δικαιοσύνη εγγυάται ότι, αν ο οποιοσδήποτε δεν σέβεται εμπράκτως τους σκοπούς αυτής της εταιρικής διάκρισης, θα συμμορφωθεί με το νόμο και την δικαστική απόφαση.

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ – ΕΠΩΝΥΜΙΑ

Η Εύνομος Δικηγορική Εταιρεία παρέχει τις χρήσιμες νομικές υπηρεσίες σε κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να κατοχυρώσει το εμπορικό σήμα της, παράλληλα να κατοχυρώσει τον διακριτικό τίτλο της, την επωνυμία της, τα προϊόντα ή/και τις ευρεσιτεχνίες (πατέντες) που έχει εφεύρει.

ΔΙΑΚΡΙΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ

Το εμπορικό σήμα είναι ένα διακριτικό σημείο, ή συνδυασμός σημείων, το οποίο χρησιμοποιείται για να διακρίνει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μιας επιχείρησης, από τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες άλλων επιχειρήσεων, μέσω: λέξεων, ονομάτων προσώπων, αρχικών ονοματεπωνύμων (πολύ συνηθισμένη πρακτική στην Ελλάδα), σχεδίων, γραμμάτων, αριθμών, απεικονίσεων, χρωμάτων και συνδυασμών χρωμάτων, σχημάτων προϊόντων ή/και συσκευασιών, ακόμη και ήχων!

ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ

Τα εμπορικά σήματα τρισδιάστατου τύπου περιλαμβάνουν τουλάχιστον τρεις όψεις του Εμπορικού Σήματος (3D), με συνδυασμό κατοχυρωμένων λεκτικών και απεικονιστικών σχημάτων. Υπάρχουν ακόμη τα απλά λεκτικά, που περιέχουν λέξεις ή/και γράμματα σε σταθερούς χαρακτήρες, τα απλά απεικονιστικά, μόνο με εικόνες ή/και γραφικά και τα συνδυαστικά, που εμπεριέχουν λέξεις και γράμματα μαζί με εικόνες.

ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΧΡΟΝΟ!
Την ώρα που εσείς εξακολουθείτε να μην κατοχυρώνετε το εμπορικό σήμα σας, είναι πιθανό να το πράξει κάποιος άλλος, με κίνδυνο ακόμα και την απώλεια του σήματος σας! Σεβαστείτε την εταιρική εικόνα της επιχείρησής σας και παράλληλα, προλάβετε όλες τις προθεσμίες για τις κατοχυρώσεις, ακόμη και για πιθανές επιδοτήσεις κατοχυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Καλέστε μας στα 2160 704 470 | 6981 004 888, ή συμπληρώστε τη φόρμα και θα σας καλέσουμε.
Μας εμπιστεύονται
Εμπειρία 25+ ετών στις νομικές υποθέσεις

Στο δικηγορικό γραφείο της εταιρείας Εύνομος, η σχέση πελάτη – δικηγόρου βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, η οποία αποτελεί θεμέλιο λίθο για την αρμονική συνεργασία του εντολέα με τον δικηγόρο του. Μπορείτε να μας εμπιστευτείτε κάθε υπόθεση που σας απασχολεί.

Με πείρα 25 ετών, η δικηγορική ομάδα της Εύνομος αναλαμβάνει υποθέσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, επειδή έχει την ευχέρεια να διαθέτει δίκτυο συνεργαζόμενων δικηγόρων σε κάθε γωνιά της Ελλάδος και παράλληλα, έχει βαθιά γνώση υποθέσεων που απασχολούν την ομογένεια εκτός Ελλάδος!