ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η Εύνομος Δικηγορική Εταιρεία διαθέτει μακρά εμπειρία σε χειρισμό υποθέσεων προσφυγικού δικαίου, από την πρώτη στιγμή της υποβολής του αιτήματος ασύλου μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.

Καλέστε μας στα 2160 704 470 | 6981 004 888 ή συμπληρώστε τη φόρμα και θα σας καλέσουμε.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Η Ελλάδα δεσμεύεται να παρέχει διεθνή προστασία σε πολίτες τρίτων χωρών εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, βάσει της Σύμβασης της Γενεύης του 1951, η οποία είναι και το θεμελιώδες κείμενο προστασίας των προσφύγων. Σε εθνικό επίπεδο, ο νόμος 4375/2016 ορίζει τις διαδικασίες υποβολής αιτήματος πολιτικού ασύλου, εξέτασης αυτών και χορήγησης εν γένει διεθνούς προστασίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 1.Α(2) της Σύμβασης της Γενεύης του 1951, καθορίζονται λεπτομερώς τα κριτήρια που πρέπει να συντρέχουν, προκειμένου να γίνει αναγνώριση του προσφυγικού καθεστώτος σε κάθε πρόσωπο που «λόγω δικαιολογημένου φόβου δίωξης, για λόγους φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, κοινωνικής τάξης ή πολιτικών πεποιθήσεων, βρίσκεται εκτός της χώρας, της οποίας έχει την υπηκοότητα και δεν μπορεί, ή λόγω του φόβου αυτού δεν επιθυμεί, να απολαύει της προστασίας της χώρας αυτής».

Παράλληλα, ορίζεται ως πρόσφυγα και το άτομο που «δεν έχει υπηκοότητα και εξαιτίας τέτοιων γεγονότων», όπως αυτά που αναφέρονται παραπάνω, «βρίσκεται εκτός της χώρας της προηγούμενης συνήθους διαμονής του και δεν δύναται, ή λόγω του φόβου αυτού, δεν επιθυμεί να επιστρέψει σε αυτήν».

Η Εύνομος Δικηγορική Εταιρεία, με μακρά εμπειρία στον χειρισμό υποθέσεων που άπτονται του προσφυγικού δικαίου, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης, βρίσκεται δίπλα στον εντολέα από την πρώτη στιγμή της υποβολής του αιτήματος ασύλου, μέχρι και την έκδοση της οριστικής απόφασης από την ελληνική Πολιτεία.

Η Εύνομος Δικηγορική Εταιρεία μπορεί να αναλάβει την υπόθεση σας αναφορικά με την αίτηση ασύλου και την αναγνώριση του ατόμου σας ως πρόσφυγα, σε όποιο στάδιο και αν βρίσκεται το αίτημά σας.

Ενδεικτικά, οι εξειδικευμένοι μας δικηγόροι στηρίζουν υπεύθυνα τον αιτούντα ασύλου, κατά τη διάρκεια καταγραφής και συνέντευξης του και κατόπιν, παρακολουθούν την πορεία του αιτήματός του, μέχρι την έκδοση πρωτοβάθμιας απόφασης. Αν χρειαστεί, μπορούν να ασκήσουν προσφυγή κατά αυτής. Επιπλέον, η Εύνομος Δικηγορική Εταιρεία αναλαμβάνει την υποστήριξη όλων των ευάλωτων κατηγοριών, με ιδιαίτερη ευαισθησία για τις πλέον ευάλωτες ομάδες, καθώς και για τις περιπτώσεις οικογενειακής επανένωσης.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Μην διστάσετε να καλέσετε στα 2160 704 470 | 6981 004 888 ή Συμπληρώστε τη φόρμα και θα σας καλέσουμε
Μας εμπιστεύονται
Εμπειρία 25+ ετών στις νομικές υποθέσεις

Στο δικηγορικό γραφείο της εταιρείας Εύνομος, η σχέση πελάτη – δικηγόρου βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, η οποία αποτελεί θεμέλιο λίθο για την αρμονική συνεργασία του εντολέα με τον δικηγόρο του. Μπορείτε να μας εμπιστευτείτε κάθε υπόθεση που σας απασχολεί.

Με πείρα 25 ετών, η δικηγορική ομάδα της Εύνομος αναλαμβάνει υποθέσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, επειδή έχει την ευχέρεια να διαθέτει δίκτυο συνεργαζόμενων δικηγόρων σε κάθε γωνιά της Ελλάδος και παράλληλα, έχει βαθιά γνώση υποθέσεων που απασχολούν την ομογένεια εκτός Ελλάδος!