ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ

Καλέστε μας στα 2160 704 470 | 6981 004 888 ή συμπληρώστε τη φόρμα και θα σας καλέσουμε.

Η ΑΑΔΕ απέστειλε προσφάτως, ηλεκτρονικές επιστολές σε μεγάλο αριθμό παραληπτών, ενημερώνοντάς τους για οφειλές τους προς το δημόσιο, όπως τέλη κυκλοφορίας και άλλες οφειλές . Η ΑΑΔΕ απέστειλε ομαδική επιστολή, η οποία συμπεριλαμβάνει στην ηλεκτρονική επιστολή της και άλλους παραλήπτες – οφειλέτες του δημοσίου, αναγράφοντας ονοματεπώνυμο των πολιτών, τα αρχικά του πατρώνυμου και το όνομα χρήστη [username] κάθε φορολογουμένου, ο οποίος αναγράφεται στην λίστα των αποδεκτών [recipients]. Με τον τρόπο αυτό, γνωστοποίησε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σε αόριστο αριθμό προσώπων. Η ενέργεια αυτή αποτελεί παράνομη επεξεργασία, η οποία συνίσταται στην γνωστοποίηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, όπως είναι τα στοιχεία ταυτότητας, το πατρώνυμο και το όνομα χρήστη κάθε φορολογουμένου.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ

Η παράνομη επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων από την ΑΑΔΕ, με την διαρροή τών στοιχείων ταυτότητας, τού κωδικού χρήστη [user name] των πολιτών, και τού είδους τής οφειλής, όπως έγινε με τον κατάλογο φορολογουμένων – οφειλετών, που εστάλη με όλα τα ονόματα στους ίδιους τους φορολογουμένους, συνιστά ηθική βλάβη, κατά την έννοια του νόμου και γεννά ευθύνη της ΑΑΔΕ και δικαίωμα για αποζημίωση. Η ηθική βλάβη συνίσταται στην ανασφάλεια τού αποδέκτη της ηλεκτρονικής επιστολής, ότι τα ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα περιήλθαν σε γνώση σε άλλους πολίτες, το άγχος, η αγανάκτηση και η στενοχώρια για την διαρροή, ο φόβος και η αβεβαιότητα ότι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα γνωστοποιούνται σε τρίτους.

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κάθε θιγόμενο πρόσωπο μπορεί να ασκήσει αγωγή αποζημιώσεως κατά του ελληνικού δημοσίου και της ΑΑΔΕ και να ζητήσει χρηματική ικανοποίηση για την συγκεκριμένη προσβολή.

Η δικηγορική εταιρεία Εύνομος διαθέτει σημαντική εμπειρία στα ζητήματα παραβίασης προσωπικών δεδομένων, με την παράσταση στα αρμόδια δικαστήρια για τέτοιες περιπτώσεις. Προσφάτως, μάλιστα, έγινε δεκτή σχετική αγωγή για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, μέσω ανάρτησης στο facebook.

ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΧΡΟΝΟ!
Διεκδικήστε το αυτονόητο δικαίωμά σας σεβασμού των προσωπικών σας δεδομένων. Καλέστε μας στα 2160 704 470 | 6981 004 888 ή συμπληρώστε τη φόρμα και θα σας καλέσουμε.
Μας εμπιστεύονται
Εμπειρία 25+ ετών στις νομικές υποθέσεις

Στο δικηγορικό γραφείο της εταιρείας Εύνομος, η σχέση πελάτη – δικηγόρου βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, η οποία αποτελεί θεμέλιο λίθο για την αρμονική συνεργασία του εντολέα με τον δικηγόρο του. Μπορείτε να μας εμπιστευτείτε κάθε υπόθεση που σας απασχολεί.

Με πείρα 25 ετών, η δικηγορική ομάδα της Εύνομος αναλαμβάνει υποθέσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, επειδή έχει την ευχέρεια να διαθέτει δίκτυο συνεργαζόμενων δικηγόρων σε κάθε γωνιά της Ελλάδος και παράλληλα, έχει βαθιά γνώση υποθέσεων που απασχολούν την ομογένεια εκτός Ελλάδος!