Πολεμικό Ναυτικό: Πώς μπορείτε να διεκδικήσετε τα πλεύσιμα

Καλέστε μας στα 2160 704 470 | 6981 004 888 ή συμπληρώστε τη φόρμα και θα σας καλέσουμε.

Από 1.1.2023, ημερομηνία, κατά την οποία τέθηκε σε ισχύ η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, για το επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας, των στελεχών του ΠΝ, έχει παρατηρηθεί ότι η Υπηρεσία σταμάτησε να χορηγεί στα στελέχη, που βρίσκονται εν πλω, την αποζημίωση για εκτός έδρας υπηρεσία (19,35 ευρώ μεικτά την ημέρα).

Επιπλέον, η Υπηρεσία αυθαίρετα δεν καταβάλλει την προβλεπόμενη, από την ίδια Κοινή Υπουργική Απόφαση αποζημίωση, λόγω εκτέλεσης πλεύσιμης υπηρεσίας σε περίπτωση ασκήσεων, δοκιμαστικών και εκπαιδευτικών ταξιδίων (20 ευρώ ανά πλεύσιμη ημέρα), δίνοντας μόνο την προβλεπόμενη αποζημίωση για εκτός έδρας υπηρεσία.

Οι ανωτέρω παροχές αποτελούν ειδικές μισθολογικές παροχές των στελεχών του ΠΝ και αφορούν αυτοτελείς παροχές, για τις ειδικές συνθήκες εκπαίδευσης, οι οποίες, μάλιστα, δεν θα έπρεπε να υπόκεινται σε κρατήσεις, αλλά να καταβάλλονται ολόκληρες, διότι αντιστοιχούν στη μία περίπτωση, σε εκτός έδρας αποζημίωση και στην άλλη περίπτωση, σε αποζημίωση ασκήσεων, δοκιμαστικών και εκπαιδευτικών πλόων!

Οι πρακτικές αυτές είναι παράνομες και αυθαίρετες, διότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση δεν κατήργησε τη διάταξη, που προέβλεπε την εκτός έδρας αποζημίωση όλων των στελεχών των ΕΔ, η οποία μέχρι και σήμερα είναι σε ισχύ.

ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΧΡΟΝΟ!
Διεκδικήστε το αυτονόητο δικαίωμά σας σεβασμού των προσωπικών σας δεδομένων. Καλέστε μας στα 2160 704 470 | 6981 004 888 ή συμπληρώστε τη φόρμα και θα σας καλέσουμε.
Μας εμπιστεύονται
Εμπειρία 25+ ετών στις νομικές υποθέσεις

Στο δικηγορικό γραφείο της εταιρείας Εύνομος, η σχέση πελάτη – δικηγόρου βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, η οποία αποτελεί θεμέλιο λίθο για την αρμονική συνεργασία του εντολέα με τον δικηγόρο του. Μπορείτε να μας εμπιστευτείτε κάθε υπόθεση που σας απασχολεί.

Με πείρα 25 ετών, η δικηγορική ομάδα της Εύνομος αναλαμβάνει υποθέσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, επειδή έχει την ευχέρεια να διαθέτει δίκτυο συνεργαζόμενων δικηγόρων σε κάθε γωνιά της Ελλάδος και παράλληλα, έχει βαθιά γνώση υποθέσεων που απασχολούν την ομογένεια εκτός Ελλάδος!