Δημοσιεύσεις
Δημοσιεύουμε όλες μας τις νομικές προσεγγίσεις για θέματα που άπτονται του ευρύτερου ενδιαφέροντος, για νομικές υποθέσεις που απασχολούν τους πολίτες και για θέματα καθημερινότητας που αποκτούν μορφή νέων νομολογιών και νομοθετημάτων.

Διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών : Η άλλη όψη της άρσης της απόλυτης απαγόρευσης 

Ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας [Ν. 3418/2005], αναφέρει ρητώς στο άρθρο 17 παρ. 1 και 2 αυτού, την απόλυτη και «δια ροπάλου» θα λέγαμε, απαγόρευση κάθε μορφής διαφήμισης των ιατρών, ήτοι, κατά την σχετική διατύπωση του νόμου, τής προσωπικής διαφήμισης, ακόμα και της δημόσιας παρουσίας τού ιατρού άμεσα ή έμμεσα, καθώς και τής απαγόρευσης τής ανάρτησης, σε δημόσιο χώρο, διαφημιστικών πινακίδων ή επιγραφών, την διανομή φυλλαδίων, αγγελιών, δημοσιευμάτων ή οποιασδήποτε φύσης διαφημιστικών εντύπων, ή άλλων ανακοινώσεων στον έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο.

Περισσότερα

Πολεμικό Ναυτικό: Πώς μπορείτε να διεκδικήσετε τα πλεύσιμα

Τα στελέχη Πολεμικού Ναυτικού που είδαν το εισόδημά τους να συρικνώνεται λόγω της εφαρμογής του περίφημου επιδόματος Στόλου που μόνο τέτοιο δεν είναι, ρωτούν γιατί δεν λαμβάνουν τα πλέυσιμα από τις αρχές του έτους.

Περισσότερα

ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ

Το δικαίωμα καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική Αρχή προστασίας δεδομένων, που για την Ελλάδα είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και για την Ευρωπαϊκή Ένωση η ICO, δηλαδή Information Commissioner’s Office, δηλαδή το γραφείο του αρμόδιου Επιτρόπου Πληροφοριών. Αντίστοιχα μπορείτε να βρείτε την αρμόδια Αρχή στο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο έχετε την κατοικία σας, τη συνήθη διαμονή σας ή τον τόπο εργασίας σας.

Περισσότερα

ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ ΡΗΤΡΑ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ – ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΡΗΤΡΑ – ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

το Πολωνικό Δικαστήριο,  βασιζόμενο στην απάντηση του Δικαστηρίου της ΕΕ, το οποίο απεφάνθη, κατόπιν υποβολής προδικαστικού ερωτήματος από το Πολωνικό Δικαστήριο,  ακύρωσε σύμβαση ενυπόθηκου δανείου, γιατί έκρινε ότι οι συμφωνίες μετατροπής τού ελβετικού φράγκου στο πολωνικό νόμισμα και αντιστρόφως ήταν άκυρες, θεωρούμενες ως καταχρηστικές ρήτρες μετατροπής

Περισσότερα

Τροχαία Ατυχήματα-Εξωδικαστικός συμβιβασμός ή Δικαστήριο

Τα αυτοκινητικά ατυχήματα αποτελούν, δυστυχώς, ένα καθημερινό φαινόμενο στην  καθημερινή ζωή.
Σε περίπτωση ατυχήματος, όταν μέν πρόκειται μονο για υλικές ζημίες, τα πράγματα είναι απλούστερα και οι σχετικές αποζημιώσεις καταβάλλονται πιο γρήγορα, ενώ οι υποθέσεις τακτοποιούνται, συνήθως, με εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Περισσότερα
Μας εμπιστεύονται
Επικοινωνήστε μαζι μας στα 2160 704 470 | 6981 004 888 ή συμπληρώστε τη φόρμα και θα σας καλέσουμε.
Εμπειρία 25+ ετών στις νομικές υποθέσεις

Στο δικηγορικό γραφείο της εταιρείας Εύνομος, η σχέση πελάτη – δικηγόρου βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, η οποία αποτελεί θεμέλιο λίθο για την αρμονική συνεργασία του εντολέα με τον δικηγόρο του. Μπορείτε να μας εμπιστευτείτε κάθε υπόθεση που σας απασχολεί.

Με πείρα 25 ετών, η δικηγορική ομάδα της Εύνομος αναλαμβάνει υποθέσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, επειδή έχει την ευχέρεια να διαθέτει δίκτυο συνεργαζόμενων δικηγόρων σε κάθε γωνιά της Ελλάδος και παράλληλα, έχει βαθιά γνώση υποθέσεων που απασχολούν την ομογένεια εκτός Ελλάδος!