Προσοχή! Πιλοτική δίκη στο ΣτΕ τον Απρίλιο του 2022

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ TΩΝ ΔΩΡΩΝ ΠΑΣΧΑ ΑΔΕΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Προδικαστικό ερώτημα από το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών για το ζήτημα της κατάργησης των δώρων Πάσχα, Αδείας και Χριστουγέννων.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’αριθμ. 8898/2021 απόφασή του, θέτει προς το Συμβούλιο της Επικρατείας,   προδικαστικό ερώτημα, αναφορικά με το  εάν έχουν καταργηθεί τα δώρα των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα,  μετά την ψήφιση του Ν. 4387/2016, γνωστού και ως «νόμου Κατρούγκαλου». Το δικαστήριο θέτει το ερώτημα εάν τα δώρα πρέπει να συνεχίσουν να καταβάλλονται από το 2016 και έπειτα.

Τα δώρα Πάσχα, Αδείας και Χριστουγέννων αποτελούσαν αυτοτελείς παροχές, οι οποίες συνδέονταν μεν με τον μισθό, αλλά διατηρούσαν την περιουσιακή αυτοτέλειά τους. Συνεπώς, όλως  παρανόμως περικόπηκαν ολοσχερώς από το ελληνικό δημόσιο.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ;

Ακόμα και εκείνοι οι συνταξιούχοι, οι οποίοι προσέφυγαν στην ελληνική δικαιοσύνη για τα δώρα τους και οι αγωγές τους απορρίφθηκαν, μπορούν να προσφύγουν εκ νέου κατά του ελληνικού δημοσίου, διότι υπέχει αστική ευθύνη, λόγω της πλήρους κατάργησης των δώρων, τα οποία διατηρούσαν την περιουσιακή τους αυτοτέλεια και συνιστούσαν ξεχωριστές παροχές.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΣΚΗΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

Με δεδομένο ότι η απόφαση επί της πιλοτικής δίκης θα αναφέρει στο διατακτικό της ότι τα αποτελέσματά της θα δράσουν για το μέλλον, δηλαδή μετά την δημοσίευσή της  και όχι αναδρομικά,   για όσους ενδιαφέρονται, πρέπει να ασκήσουν αγωγή πριν την 4η Απριλίου 2022 και, σε κάθε περίπτωση, μέχρι και τις 31-3-2022. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν το διάστημα από το έτος 2016 μέχρι σήμερα.

Η δικηγορική εταιρεία Εύνομος, με πολυετή εμπειρία  στις νομικές υπηρεσίες, και στις υποθέσεις διεκδίκησης περικοπών συντάξεων, μεταξύ ελληνικού δημοσίου και πολιτών, αναλαμβάνει όλες τις ενέργειες για την άσκηση της αγωγής. Απευθυνθείτε άμεσα στην δικηγορική εταιρεία, για να διεκδικήσετε τα περιουσιακά σας δικαιώματα!

 

  • Feature Posts
  • Δημοφιλή
  • Τελευταία Νέα
  • Tags

Ρωτήστε μας