Κίτρινη κάρτα & αστική ευθύνη του Δημοσίου για παρενέργειες του εμβολιασμού

Κάθε πολίτης, ο οποίος αποφασίζει να εμβολιαστεί για τον ιό COVID-19,  πρέπει να γνωρίζει ότι όλα τα εμβόλια έχουν εγκριθεί με την διαδικασία EUA, δηλαδή «Emergency Use Authorisation», το οποίο σημαίνει «Έγκριση – Αδειοδότηση για Επείγουσα Χρήση». Αυτό όπως είναι λογικό, σημαίνει ότι δεν έχουν υποστεί την κανονική διαδικασία αδειοδότησης,  λόγω των εκτάκτων συνθηκών, δηλαδή δεν έχουν  υποστεί όλες τις προβλεπόμενες κλινικές δοκιμές,  όπως προβλέπονται,  πριν τεθεί σε κυκλοφορία ένα φαρμακευτικό σκεύασμα, οι οποίες διαρκούν πολύ περισσότερο.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΓΙΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΧΡΗΣΗ [EMERGENCY USE AUTHORISATION]

Λόγω του επείγοντος χαρακτήρα και τής κήρυξης της πανδημίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας,  τα εμβόλια έλαβαν έγκριση για επείγουσα χρήση. Τόσο ή ελληνική κυβέρνηση, όσο και πολλά άλλα κράτη, διατυμπάνιζε ότι τα εμβόλια θα σημάνουν την ελευθερία των πολιτών, αποδεχόμενη, εμμέσως, ότι η ελευθερία έχει καταργηθεί αυτά τα δύο χρόνια της επονομαζόμενης πανδημίας.

  • Προσοχή! Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι με βάση την εκδοχή της ελληνικής πολιτείας, «Τα εμβόλια παρήχθησαν με ταχείς ρυθμούς χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας, της παγκόσμιας συνεργασίας των επιστημόνων, της ισχυρής χρηματοδότησης, του μεγάλου αριθμού των εθελοντών και της μείωσης των σταδίων της γραφειοκρατίας. Ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας τηρήθηκε αυστηρά, χωρίς παρεκκλίσεις απ’ τους ελεγκτικούς μηχανισμούς» (βλ. σχετικά https://emvolio.gov.gr/neoi). αυτό δεν είναι αληθές, διότι τα εμβόλια δεν έχουν λάβει οριστική έγκριση, ενώ ουσιαστικά δοκιμάζονται απευθείας στον γενικό πληθυσμό και δεν υπήρξε ο απαιτούμενος χρόνος,  για να τηρηθούν οι διαδικασίες ελέγχου της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειάς τους.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΕΧΕΙ ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Με δεδομένο  ότι το ελληνικό  δημόσιο έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα,  διαφημιστική εκστρατεία για τον εμβολιασμό,  με την προβολή ιατρών, οι οποίοι δηλώνουν στην τηλεόραση,  ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή για τις ηλικίες άνω των 60 ετών,  τα παιδιά άνω των 12 ετών και για τις έγκυες.

Η βεβαιότητα, με την οποία το ελληνικό δημόσιο προάγει τον εμβολιασμό, ως το μοναδικό μέσον αντιμετώπισης του κορωνοϊού και ως ασφαλές μέσον για όλες τις ηλικίες και για διάφορες ομάδες του πληθυσμού, γεννά και την ευθύνη του κράτους, σε περίπτωση εμφάνισης παρενεργειών και πρόκλησης βλάβης  από τον εμβολιασμό, ιδίως μάλιστα στη περίπτωση επιμονής για εμβολιασμό με αναμνηστικές δόσεις, για τις οποίες πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι,  όχι μόνο δεν είναι αναγκαίες, αλλά μπορεί να είναι και ανώφελες και να δημιουργήσουν άλλα προβλήματα, από την καταπολέμηση της ίωσης. [διαβάστε ενδεικτικά εδώ και εδώ.

Να σημειωθεί ότι, με βάση τόσο εγχώριους, όσο και ξένους επιστήμονες, η μετάλλαξη «Όμικρον» σηματοδοτεί το τέλος της πανδημίας  και οποιαδήποτε μετάλλαξη και αν παρουσιαστεί στο εξής, δεν θα έχει την θνησιμότητα, που είχε το βασικό στέλεχος, για το οποίο η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει, σε πρόσφατη τηλεοπτική διαφήμιση, ότι 9 στους 10 θανάτους παρατηρούνται σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών. Συνεπώς, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός  τίθεται στο περιθώριο. Διαβάστε σχετικές επιστημονικές απόψεις, όπως δημοσιεύτηκαν εδώ και εδώ.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ, ΕΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Εάν παρουσιάσετε συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό σας, [ δεν αναφερόμαστε στα βραχυχρόνια συμπτώματα αμέσως μετά τον εμβολιασμό, όπως πυρετό,  κόπωση, πονοκέφαλο, μυϊκούς πόνους, ρίγη, διάρροια και πόνο στο σημείο της ένεσης, αν και αυτά τα συμπτώματα πρέπει να συμπληρώνονται στην κίτρινη κάρτα], κατ’ αρχάς έχετε υποχρέωση έναντι των συνανθρώπων σας, αλλά και έναντι των φαρμακοβιομηχανιών, οι οποίες παρασκεύασαν τα εμβόλια και τα έθεσαν σε κυκλοφορία, να συμπληρώσετε την κίτρινη κάρτα, την οποία θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ και στον σχετικό σύνδεσμο.

Την κίτρινη κάρτα, εφόσον επιλέξετε να  την συμπληρώσετε στο έντυπο και όχι ηλεκτρονικά,  την στέλνετε ταχυδρομικώς,  χωρίς ταχυδρομικά έξοδα, μέσω του ειδικού εντύπου, το οποίο περιέχει απαντητική επιστολή και θα το εκτυπώσετε από την ιστοσελίδα του, στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων [ΕΟΦ].

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙΤΕ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΟΝΟΙΑΣ ΟΤΙ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ‘Η/ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Προσοχή! Σε περίπτωση θανάτου προσώπου, που υποβλήθηκε είτε με την θέλησή του, είτε χωρίς την θέλησή του, μετά την ψήφιση του πρόσφατου νόμου για την υποχρεωτικό εμβολιασμό ατόμων άνω των 60 ετών, η κίτρινη κάρτα συμπληρώνεται από τα συγγενικά του πρόσωπα. Τα στενά συγγενικά πρόσωπα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν να διενεργηθεί νεκροτομή στο συγγενικό τους πρόσωπο, που χάθηκε, μετά τον εμβολιασμό του,  προκειμένου να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες  για την διενέργεια νεκροτομής. Επιπλέον, έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών,  για τον θάνατο του συγγενή τους. Τέλος, μπορούν να διορίσουν και ιατροδικαστή ως τεχνικό σύμβουλο, για να παραστεί στη νεκροτομή.

    Ομοίως, αν υποστείτε βλάβη, εξαιτίας παρενέργειας από τον εμβολιασμό, δικαιούσθε να στραφείτε κατά του ελληνικού δημοσίου και να ζητήσετε αποζημίωση!

Το ελληνικό δημόσιο υπέχει αστική ευθύνη και υποχρεούται να αποζημιώσει κάθε πρόσωπο, που υπέστη βλάβη της υγείας του, ή θάνατο από τον εμβολιασμό. Εάν θεωρείτε ότι έχουν παραβιαστεί τα δικαιώματά σας, όπως περιγράφονται παραπάνω, μπορείτε να στραφείτε  δικαστικώς κατά του ελληνικού δημοσίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Εύνομος Δικηγορική Εταιρεία, στα τηλέφωνα 216-070 44 70 και 698 1004 888.

  • Feature Posts
  • Δημοφιλή
  • Τελευταία Νέα
  • Tags

Ρωτήστε μας