ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ 

Είναι βέβαιο ότι όλοι μας λίγο έως πολύ έχουμε εμπλακεί σε κάποιο τροχαίο ατύχημα. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι,  που δεν γνωρίζουν και αναρωτιούνται τι πρέπει να κάνει κανείς, όταν βρεθεί σε μία τέτοια κατάσταση; Παρακάτω ακολουθούν μερικές χρηστικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε, σε περίπτωση που εμπλακείτε σε τροχαίο ατύχημα, για να μπορέσετε να διεκδικήσετε τα δικαιώματά σας. 

  1. Καλούμε πάντοτε την Τροχαία της περιοχής,  ή το 100 και την ασφαλιστική μας εταιρεία. Προτρέπουμε να κάνει το ίδιο και το έτερο εμπλεκόμενο όχημα, εφόσον υπάρχει. Αυτό διασφαλίζει την καταγραφή του περιστατικού, προκειμένου να μην αμφισβητηθεί στο μέλλον ότι συνέβη. Εάν στα έγγραφα (δήλωση ατυχήματος, Δελτίο Οδικού Τροχαίου Ατυχήματος) οι συνθήκες του ατυχήματος περιγράφονται με τρόπο, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δεν πρέπει να γίνει οποιαδήποτε αποδοχή ευθύνης και τα σχετικά έγγραφα πρέπει να υπογράφονται με επιφύλαξη. Επίσης, εάν το άλλο εμπλεκόμενο όχημα είναι ανασφάλιστο, ελέγχουμε εάν έχει σημειωθεί το σχετικό πεδίο στο Δελτίο Οδικού Τροχαίου Ατυχήματος της Τροχαίας. 

  2. Δεν μετακινούμε τα εμπλεκόμενα οχήματα από τη θέση, στην οποία κατέληξαν μετά τη σύγκρουση, παρά μόνο εάν η διέλευση των άλλων οχημάτων είναι αδύνατη και παρακωλύεται η κυκλοφορία. Στην περίπτωση που χρειαστεί να τα μετακινήσουμε, φροντίζουμε να έχουμε βγάλει φωτογραφίες πριν από αυτό.  

  3. Εάν υπάρχει τραυματίας εμπλεκόμενος στο ατύχημα (οδηγός, συνεπιβάτης, πεζός), τότε μαζί με την τροχαία και την ασφαλιστική μας εταιρεία,  καλούμε άμεσα και το ΕΚΑΒ. Εάν ο τραυματίας είναι ο έτερος εμπλεκόμενος στο συμβάν, δεν εγκαταλείπουμε ποτέ τον τόπο του ατυχήματος (οι συνέπειες μπορεί να είναι πολύ σοβαρές). 

  4. Εάν υπάρχει δυνατότητα, και είναι εφικτό, θα πρέπει να λαμβάνονται φωτογραφίες και από τα σημεία σύγκρουσης των δύο οχημάτων και από το οδόστρωμα (ίχνη φρεναρίσματος κλπ). Επίσης, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να κρατήσουμε τα στοιχεία κάποιου τυχόν αυτόπτη μάρτυρα, για να δηλωθούν αυτά στην Τροχαία και να δώσει κατάθεση για το συμβάν. 

  5. Μετά την αποχώρηση από το σημείο του ατυχήματος, αναζητούμε τη δήλωση ατυχήματος από την ασφαλιστική μας εταιρεία και το δελτίο οδικού τροχαίου ατυχήματος από την Τροχαία που επιλήφθηκε στο συμβάν. 

  6. Μετά το συμβάν, είναι απαραίτητο να απευθυνθούμε άμεσα σε εξειδικευμένο δικηγόρο, που γνωρίζει ποια διαδικασία ακολουθείται για τη διεκδίκηση των αξιώσεών μας από το τροχαίο ατύχημα

Η δικηγορική εταιρεία Εύνομος είναι εξειδικευμένη στις υποθέσεις  τροχαίων ατυχημάτων. Απευθυνθείτε σε εμάς για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων σας,  σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.  

Απαιτούνται συγκεκριμένοι χειρισμοί και συγκεκριμένα βήματα  για τον χειρισμό των υποθέσεων τροχαίων ατυχημάτων. Η δικηγορική εταιρεία αναλαμβάνει όλα τα στάδια χειρισμού, από την εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς [η οποία συνεπάγεται και πολύ γρήγορη αποκατάσταση],  μέχρι την προσφυγή στην δικαιοσύνη, για τα πολύ σοβαρά ατυχήματα και τους βαρύτατους τραυματισμούς,  ή και  τα θανατηφόρα ατυχήματα, καθώς και το ποινικό Δικαστήριο, στις περιπτώσεις τραυματισμών.  

  • Feature Posts
  • Δημοφιλή
  • Τελευταία Νέα
  • Tags

Ρωτήστε μας