Τροχαία Ατυχήματα-Εξωδικαστικός συμβιβασμός ή Δικαστήριο

Τροχαία Ατυχήματα, να επιλέξω, εξωδικαστικό συμβιβασμό ή Δικαστήριο;

Τα αυτοκινητικά ατυχήματα αποτελούν, δυστυχώς, ένα καθημερινό φαινόμενο στην  καθημερινή ζωή.

Σε περίπτωση ατυχήματος, όταν μέν πρόκειται μονο για υλικές ζημίες, τα πράγματα είναι απλούστερα και οι σχετικές αποζημιώσεις καταβάλλονται πιο γρήγορα, ενώ οι υποθέσεις τακτοποιούνται, συνήθως, με εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Οι υποθέσεις αυτές περιπλέκονται, όταν το αποτέλεσμα ενός αυτοκινητικού ατυχήματος οδηγεί σε σοβαρές σωματικές βλάβες, σε μονιμη αναπηρία και, στην χειρότερη των περιπτώσεων, στον θάνατο.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Οι δικαστικές διαδικασίες είναι συνήθως αρκετά χρονοβόρες, ενώ σε περιπτώσεις βαρειάς αναπηρίας, διατάσσεται, κατά κανόνα, ιατρική πραγματογνωμοσύνη, η οποία συνεπάγεται περαιτέρω καθυστέρηση στην δικαστική επίλυση της διαφοράς.

Η δικηγορική εταιρεία «Εύνομος» με πολυετή πείρα και συστηματική ενασχόληση με τα αυτοκινητικά ατυχήματα, αναλαμβάνει την πλήρη συγκέντρωση τού φακέλου και την απευθείας διαπραγμάτευση με την ασφαλιστική εταιρεία,  για την καταβολή αποζημιώσεως στον παθόντα και στους λοιπούς δικαιούχους, ανάλογα με την περίπτωση,  εξωδικαστικά.

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ

Η εξωδικαστική επίλυση μιας διαφοράς προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα για τον παθόντα, διότι, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, επιτυγχάνονται απτά αποτελέσματα και το κλείσιμο υποθέσεων, οι οποίες, σε περίπτωση προσφυγής στην δικαιοσύνη,  θα χρειάζονταν περίπου 6 με 7 χρόνια,  για να φτάσουν στον 2ο βαθμό, δηλαδή να δικαστούν και στο Εφετείο.

Ειδικά στα ατυχήματα, στα οποία προκαλούνται μόνο υλικές ζημίες, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός αποτελεί μονόδρομο στις περισσότερες των περιπτώσεων.

 

ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Ακόμα,όμως και αν δεν ευοδωθεί η εξωδικαστική επίλυση μιας  τέτοιας διαφοράς, η «Εύνομος» διαθέτει, πέραν των έμπειρων δικηγόρων της και ένα ευρύ δίκτυο πολύτιμων,  όσο και απαραιτήτων συνεργατών [πραγματογνώμονες ατυχημάτων, ιατροί κλπ], για τον δικαστικό χειρισμό τής υπόθεσης, με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, για το θύμα ενός αυτοκινητικού ατυχήματος.

Εν προκειμένω, πρέπει να σημειωθεί και να τονιστεί ότι, σε περίπτωση προσφυγής στην δικαιοσύνη, οι τόκοι της απαίτησης αρχίζουν να  υπολογίζονται από την επίδοση τής αγωγής και, όσο και αν καθυστερήσει η ολοκλήρωσή της, ο παθών θα αποζημιωθεί εντόκως.

 

 

  • Feature Posts
  • Δημοφιλή
  • Τελευταία Νέα
  • Tags

Ρωτήστε μας